دبیرخانه شبکه برای آشنائی اعضاء با ضرورت و فرآیند تشکیل شبکه، چشم انداز، مأموریت و اهداف آن همچنین معرفی اعضاء هیأت مؤسس و هیأت مدیره و دیگر اطلاعات ضروری، نشریه حامیان را چاپ نموده است که جهت استحضار در سایت قرار داده میشود.
نشریه حامیان شماره 2 در پاییز 1402 با مشورت اعضای هیات مدیره، اتاق فکر شبکه و بهره گیری از همکاری آقایان علیرضا اسکندرنژاد و فرزین موذن زاده منتشر شد که جهت استحضار در سایت قرار داده میشود.
تاریخچه شبکه ملی خیریه های حامی ایتام
در سال ۱۳۹۵ با دعوت آقای سید ناصر محمد سیدی بنیانگذار مؤسسه خیریه عترت بوتراب خیر فرهیخته ای که سالیان متمادی خدمات متنوعی در حوزه های حمایت از ایتام مدرسه سازی تأسیس مراکز بهداشت و درمان و ایجاد مؤسسه های فرهنگی و مذهبی انجام داده است جلساتی در جهت ارتقاء کیفیت حمایت از ایتام عزیز با آن دسته از افرادی که در این حوزه از نظر شرعی و اجتماعی احساس مسئولیت داشتند برگزار شد. در ادامه جهت نیل به هدف اصلی و اساسی یعنی توسعه کمی و کیفی خدمات و ارتقاء توانمندی های مؤسسات حامی ایتام افرادی که در این حوزه جزو فرهیختگان کارشناسان و مدیران مجرب تشکلهای مرتبط بودند جهت همفکری به هسته اولیه دعوت شدند جلسات مختلفی حول این موضوع برگزار شد و تبادل آراء و نظرات اتفاق افتاد مؤسسات خیریه و نیکوکاری متعددی با عنوان خانه های کودکان و نوجوانان توسط سازمان بهزیستی با مجوز و ضوابط آن سازمان تشکیل شده است که به صورت شبانه روزی از کودکان فاقد والدين مؤثر نگهداری و مراقبت میکنند. همچنین مؤسسه های مردم نهاد و خیریه بسیاری هستند که حمایت از خانواده های آسیب دیده و نیازمند را بر عهده دارند و کودکان یتیم و فاقد سرپرست مؤثر را تحت پوشش قرار میدهند. بنابراین هر دو موضوع مراقبت شبانه روزی از ایتام و مراکز حمایت از خانواده در این جلسات مورد توجه قرار گرفت. بر این اساس تصمیم بر این اساس شد که جامعه هدف شبکه ملی خیریه های حامی ایتام خیریه هایی باشند که خدماتی را به ایتام عزیز ارائه می کنند. همچنین برای توانمندسازی و ارتقاء این مؤسسه های خیریه مقرر شد شبکه ای بر اساس سازوکار قانونی در آیین نامه تشکلهای مردم نهاد مصوب هیئت دولت (٦۷۷۳۵ / ت ۰۵۱۳۰۵ مورخ (١٣٩٥/٦/٦) تشکیل شود. در این معنا شبکه یعنی اجتماعی از نمایندگان مؤسسه های خیریه که خدماتی را در یک موضوع مشخص و معین ارائه می دهند.